Natuurbegraafplaats Fryslân

Achtste Wijk
8414 NA, Nieuwehorne
Friesland

Contact
Nicole ter Doest
06-37304804
https://www.natuurbegraafplaatsfriesland.nl
Neem contact op

Activiteiten

Datum Activiteit Tijden
25 meiOpening Weekend Begraafplaats11:00 - 16:00
25 meiMuziek12:00 -

Natuurbegraafplaats Fryslân is een plek vol verhalen.

Niet geheel toevallig is in het Weekend van de Begraafplaats, Natuurbegraafplaats Fryslân een plek vol klanken, kleuren en karakters. Op zaterdag 25 mei is er een verscheidenheid aan activiteiten te beleven, waaronder voordrachten, muzikale optredens en als te doen gebruikelijk vele creatieve standhouders. Murk opent om 12 uur een serie aan akoestische voordrachten, uitgevoerd door onder andere Jan Spijkerman, Rob Troostheide en Jan van der Meer.

Het thema ‘Een plek vol verhalen’ vindt zijn invulling in een keur van mensen die, zij het woordelijk, in muziek of in iets dat zij tot stand brengen met hun handen en hart. Zij geven deze bijzondere open dag klank en kleur mee.

Murk Aukema is een singer/songwriter uit Hemrik. Hij schrijft luisterliedjes met doordachte en diepe teksten over vrijheid, protest tegen het vernielen van de aarde en over liefde tussen mensen. Murk opent een twee uur durende reeks van optredens in de kapschuur in het midden van het terrein.

Jan Spijkerman brengt een aantal nummers ten gehore van zijn album, een ode aan zijn oudste zoon Joel. Joel was hooggevoelig en verslaafd en was voor hulpverleners moeilijk in een hokje te plaatsen. Hij kon het leven op een zeker moment niet meer aan, waarna zijn vader Jan de onmacht en het verdriet verwoord heeft op muziek.

De getalenteerde Rob Troostheide werkt voor Stichting Thuishotel aan het project Levensboeken. Een kleine club vrijwilligers komt een aantal keer op bezoek en tekent spelenderwijs een heel leven op, dat daarna in boekvorm verschijnt. Voor de verteller is het waardevol om zijn of haar levensverhaal aan een oprecht belangstellende te vertellen en voor het nageslacht is van grote betekenis om de familiegeschiedenis zo nauwkeurig opgeschreven te hebben. Rob Troostheide leest voor uit een tweetal familiegeschiedenissen, iets dat ook bij u veel herinneringen op zal roepen aan het Friesland van weleer.

Jan van der Meer is naast uitvaartondernemer ook een begenadigd Fries dichter. Er zijn verscheidene gedichtenbundels van zijn hand verschenen en er is dit jaar zelfs een kalender uitgebracht. Hij is als standhouder aanwezig en draagt voor uit eigen werk.

Het is maar een kleine selectie, er is zoveel te beleven. Graach oant sneon! Het volledige programma staat op de website www.natuurbegraafplaatsfriesland.nl.

Neem contact op

Velden met * zijn verplicht