Natuurbegraafplaats De Hoevens

Goorstraat 5a
5131 RG, Alphen (NB)
Noord-Brabant

Contact

013-8200383
https://www.natuurbegraafplaatsdehoevens.nl
Neem contact op

Activiteiten

Datum Activiteit Tijden
26 meiOpen Dag10:00 - 16:00

Weekend van de (natuur)begraafplaats

Natuurbegraven is véél meer dan een dierbare begraven op een mooi plekje, midden in de natuur.
Het vraagt om een weloverwogen keuze, waarbij de natuur zo min mogelijk belast wordt. Wat natuurbegraven precies inhoudt komt men te weten tijdens de open dag van Natuurbegraafplaats de Hoevens in Alphen (NB). In afscheidslocatie 'De Eik' vinden de gehele dag lezingen plaats en kan men een hapje en drankje te nuttigen. Buiten is er een informatiemarkt met ecologische kisten, manden, urnen en rouwbloemwerk. Ook zijn enkele uitvaartverzorgers en rouwbegeleiders uit de regio aanwezig voor een goed gesprek. Uiteraard is er ook volop gelegenheid om rond te wandelen over de natuurbegraafplaats.

Lezingen en informatiemarkt
In afscheidslocatie ‘De Eik’ vinden de gehele dag door lezingen plaats over natuurbegraven op De Hoevens. Hier is ook gelegenheid voor het nuttigen van een drankje en hapje. Omdat natuurbegraven specifieke richtlijnen voor de wijze van begraven met zich meebrengt, is er buiten op het terrein een informatiemarkt te bezoeken met voorbeelden van milieuvriendelijk en afbreekbare kisten, manden, lijkwades en urnen. Diverse uitvaartverzorgers uit de regio zijn anwezig voor een goed gesprek.

Presentatie ‘Hoevens urn’: een knipoog naar het verleden
In Alphen zijn de afgelopen decennia diverse prachtige prehistorische urnen gevonden in oude grafheuvels. Deze vondsten zijn vandaag de dag te bewonderen in het streekmuseum in Alphen. De speciale ‘Hoevens urn’ wordt ter ere van het 100-jarig bestaan van De Hoevens gepresenteerd tijdens de open dag. Het is een eigentijdse urn van ongebakken klei, bestempeld met de roggearen die op het landgoed groeien en die qua vorm sterk lijkt op de prehistorische exemplaren. Een knipoog naar het verleden en het boerenlandgoed dat De Hoevens nog altijd is.

Rondwandeling
Tijdens de open dag is er ook volop gelegenheid om rond te wandelen over de natuurbegraafplaats.

De medewerkers van De Hoevens staan paraat om eventuele vragen te beantwoorden. Ook is er een voorbeeldgraf te bezichtigen met tekst en uitleg van de grafdelver. In de ‘boskapel’ kan men genieten van stemmige harpmuziek. Voor mindervaliden staat een rolstoel en electrokar klaar zodat ook zij de natuurbegraafplaats kunnen bezichtigen. 

Neem contact op

Velden met * zijn verplicht