Bijzondere verhalen en geheimen

Bezoek eens een begraafplaats tijdens het Weekend van de Begraafplaats! Eind mei openen begraafplaatsen hun hekken en poorten tijdens de zesde editie van het Weekend van de Begraafplaats. Begraafplaatsen vertellen aan hun bijzondere verhalen en geheimen.

Begraafplaats Wolfheze

Bijzondere plekken
Begraafplaatsen zijn prachtige, bijzondere plekken in de maatschappij. De initiatiefnemers van het Weekend van de Begraafplaats signaleren dat Nederlandse begraafplaatsen het niet makkelijk hebben. Het aantal begrafenissen neemt af.  Door de drempel te verlagen laten begraafplaatsen aan groot publiek zien wat zij voor moois te bieden hebben. Begraafplaatsen heten u een warm welkom, zij organiseren diverse activiteiten en verstrekken informatie aan degenen die dat willen.

Zesde editie
Dit jaar wordt voor de zesde maal het Weekend van de Begraafplaats op 24, 25 en 26 mei 2019 georganiseerd. Het Weekend – voorheen de Week van de Begraafplaats – stelt Nederlandse begraafplaatsen centraal en heeft een vaste plek veroverd op de culturele agenda van Nederland.