Algemene Begraafplaats Den Helder

Kerkhoflaan 4
1783 AV, Den Helder
Noord-Holland

Contact
Monique Markus
140223
http://www.denhelder.nl
Neem contact op

Activiteiten

Datum Activiteit Tijden
28 meiWandeling op eigen gelegenheid over de begraafplaatsHele dag
29 meiOnthulling gedenkboom 13:00 - 14:00
29 meiWandeling op eigen gelegenheid over de begraafplaatsHele dag
29 meiOndersteuning team Wijkbeheer bij grafonderhoud & beschikbaar stellen van plantjes zo lang de voorraad strekt.10:00 - 12:30
29 meiOndersteuning team Wijkbeheer bij grafonderhoud & beschikbaar stellen van plantjes zo lang de voorraad strekt.14:00 - 15:30
30 meiWandeling op eigen gelegenheid over de begraafplaatsHele dag

De algemene begraafplaats is een van de oudste begraafplaatsen van Nederland (400 jaar). Het historische deel is van grote cultuurhistorische waarde, er liggen een aantal belangrijke personen uit de historie van Den Helder begraven. De gebouwen bezitten stijlkenmerken van de Amsterdamse school en de slingerende paden in het plantsoengedeelte zijn tuinontwerpen van architect L.A. Springer. De algemene begraafplaats bezit enkele tientallen monumenten die de moeite van het bezichtigen waard zijn. Op de begraafplaats bestaat de mogelijkheid tot Islamitisch en Joods begraven.

De begraafplaats heeft een veld met oorlogsgraven en een ereveld voor de slachtoffers van de bombardementen op Den Helder. Er is ook een historische gedenktuin met bijbehorende informatieborden.

Door de aanplant van diverse bomen krijgt de begraafplaats een sfeervolle aanblik en is de algemene begraafplaats ook als wandelpark aantrekkelijk.

U bent van harte welkom voor een wandeling op onze mooie begraafplaats.

Neem contact op

Velden met * zijn verplicht