Cemetery Clean-up

Het schoonmaken van graven

Niets geeft zoveel trots en voldoening als samen aan iets werken en samen genieten van het resultaat. In navolging van Zuid-Europese landen waar families en weduwen zich in het voorjaar naar begraafplaatsen begeven om deze schoon te maken en de doden te eren op een luchtige manier, introduceert Funeral Rockstars een Cemetery Clean-up tijdens het Weekend van de Begraafplaats. Begraafplaatsen en bezoekers kunnen meedoen. Deze activiteit zal worden gepland op zaterdagochtend 29 mei a.s. van 10.00 – 12.00 uur.

Honderd Oorlogsgraven

De eerste editie van de Cemetery Clean-up tijdens het Paasweekend op Begraafplaats Essenhof in Dordrecht was een succes. Deelnemers maakten samen 100 oorlogsgraven schoon en gingen naar huis met een voldaan gevoel, een nieuwe kijk op begraafplaatsen en deelden met elkaar al poetsend en boenend verhalen over de oorlog, gevallen soldaten en hun eigen ervaring met de dood.

MAAK EEN VERGETEN GRAF SCHOON

De Cemetery Clean-up is afgeleid van evenementen als beach clean-up en city clean-up waarin mensen gezamenlijk een locatie opruimen. De Cemetery Clean-up is een door Funeral Rockstars georganiseerd evenement waarin bezoekers een aantal uren aan de slag gaan met het schoonmaken van vergeten graven*.

* De keuze voor de graven wordt altijd afgestemd met de begraafplaats beheerder en (indien aan de orde) na toestemming van de rechthebbende.

Liefde geven en drempel verlagen.

De Cemetery Clean-up is een sociaal evenement – voor bezoekers – met twee doelen:

  1. Liefde geven aan vergeten graven en grafmonumenten, door ze te verzorgen.
  2. De drempel om een begraafplaats te bezoeken te verlagen.

Op onderstaande website vindt u meer informatie, zoals de wijze van aanmelding als locatie, de kosten, de wijze van ondersteuning, enz.

DEELNEMEND LOCATIE CEMETERY CLEAN UP | FUNERAL ROCKSTARS