Van harte welkom

De drempel om zomaar een begraafplaats op te lopen is vaak hoog. U loopt liever door dan dat u een wandeling over een begraafplaats maakt. En dat terwijl begraafplaatsen prachtige plekken zijn, waar u even tot rust kunt komen. Daarom heten begraafplaatsen u van harte welkom tijdens het jaarlijkse Weekend van de Begraafplaats.

Begraafplaatsen kampen de laatste jaren met een teruglopend aantal begrafenissen. Veel mensen worden gecremeerd. In onze drukke samenleving is een begraafplaats een oase van rust waar alle ruimte is voor bezinning, om overleden dierbaren te gedenken, te wandelen en te genieten van de stilte, de kunst en de natuur.

Het unieke van begraafplaatsen is dat nabestaanden een geliefde kunnen gedenken op een plek waar de overledene nog aanwezig is.
Bovendien biedt de omgeving met bijzondere bomen, bloemen en planten een sfeer van sereniteit en rust.
Ook wandelaars, natuurliefhebbers, rustzoekers en mensen met belangstelling voor de plaatselijke geschiedenis zijn welkom – graag zelfs!

De veranderingen op begraafplaatsen gaan hand in hand met de ontwikkelingen in de uitvaartbranche. Begrafenissen en crematies krijgen tegenwoordig steeds meer een persoonlijke invulling, die bij de overledene past. Geen koffie en cake, maar maatwerk met broodjes, warme gerechten en drankjes.

Graag heten wij u welkom op een van de deelnemende begraafplaatsen!